Filterkasten

Op welke wijze kan onze stofafzuiging meerwaarde bieden aan uw bedrijfsbehoeften? Geen enkele klantvraag is dezelfde en dat vraagt om maatwerk in elke fase, van engineering tot installatie en onderhoud. Hier vindt u een overzicht van de units, welke we uiteraard ook op maat leveren.

Binnen Units

De mobiele VacuPack
De mobiele VacuPack is een onderdrukfilter. De filtermouwen worden automatisch gereinigd doormiddel van een trilmotor. De filterkast en afzuigventilator vormen één geheel. Voor het opvangen van het stof zijn de VacuPacks standaard voorzien van opvangbakken, deze staan ook in onderdruk. Deze filterkasten zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 1.650 m³/uur tot 8.000 m³/uur.

De mobiele VacuJet
De mobiele VacuJet is een onderdrukfilter zoals de VacuPack. De filtermouwen worden echter automatisch gereinigd doormiddel van persluchtstoten. Deze filter is uitermate geschikt voor het filteren van moeilijke stoffen zoals gipsstof, fijnstof en steenstof. Voor het opvangen van het stof zijn de VacuJets standaard voorzien van opvangbakken, deze staan ook in onderdruk.
Deze units voldoen aan de vereiste NEN-EN 16 770:2018 (stofafzuigingen met een capaciteit tot 8.000 m³/uur).

Modulaire sluisfilter

Bij de sluisfilter komen de stofdeeltjes eerst terecht in de trechtervorm onderaan de filter of in een lege inblaasmodule. Dit zorgt voor een voorafscheiding en voorkomt directe spaanimpact. Onder de trechtervorm vallen de stofdeeltjes in de draaisluis, vanwaar ze in het transportcircuit worden gedeponeerd.

Een reductie van de voetafdruk en geluidsniveau van de filter
De hoogrendementventilatoren worden ingebouwd in de ventilatorruimte bovenin de filter. Deze ruimte kan thermisch en akoestisch geïsoleerd worden. Dit reduceert de voetafdruk en het geluidsniveau van de filter. De ventilatoren worden in cascade geschakeld. Op basis van een onderdrukmeting zullen ventilatoren bij- of uitgeschakeld worden, naargelang de vraag van het systeem. Dit zorgt voor een toename van de energie-efficiëntie. 

Hoge bedrijfszekerheid
Het gebruik van een groter aantal kleinere ventilatoren zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid. Indien één ventilator zou stukgaan, kan deze ontkoppeld worden en kan de filter gewoon verder draaien op de resterende ventilatoren.

Deze filter is leverbaar vanaf 9.000 m³/uur.

Modulaire kettingfilter

De kettingfilter Een instelbare onderdrukmeting zal meten wat de vraag van uw machines is en op basis daarvan ventilatoren bij- of afschakelen. Op de elektrische kast zit een display waarop de parameters van deze cascaderegeling eenvoudig kunnen worden aangepast indien gewenst. Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing en een grote bedrijfszekerheid.

Een geleidelijke afvoer van de houtspanen
Onderaan de filterkast zal een ketting met schrapers lopen. Deze schrapers nemen het stof mee tot aan de drukloze uitvalsluis. Dit zorgt voor een zeer geleidelijke afvoer van de houtspanen.

In de aandrijving van de ketting zit een slipkoppeling. Hierdoor zal bij een probleem de ketting tijdig stoppen alvorens er schade optreedt. Dit is uiteraard een belangrijk element voor de bedrijfszekerheid.

Meer weten? Download hier de brochure van PCK

Vraag een O2 Audit aan; een objectieve analyse van uw afzuiginstallatie

Voldoet uw installatie nog aan de wetgeving omtrent brand- en explosieveiligheid?

Vraag de Audit aan
Arend

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager

Arend.

Op werkdagen word je binnen 24 uur teruggebeld.