Efficiënte (kunst)stofafzuiging voor Oosterwolde Plastic Industrie

In het noorden van het land vind je Oosterwolde Plastic Industrie, ook wel bekend als OPI. Zoals de naam al doet vermoeden is OPI een producent van PE verpakkingen en folie voor verschillende branches. PCK heeft OPI leren kennen als een zeer veelzijdig en innovatief bedrijf. Voor één van de sealing productielijnen was een passende afzuiginstallatie gewenst, PCK bood een passend antwoord op deze mooie klantvraag. Sales Manager Arend vertelt meer over dit interessante project.

PCK bood de oplossing

“OPI had behoefte aan een systeem dat de perforaties van de folies goed kan wegzuigen”, licht verkoopmanager Arend toe. “Onder de perforator en eindeloze rol werd de afzuiging gepositioneerd en afgestemd op het productieproces. “De lijn bevatte nog geen afzuigsysteem, dus we moesten vanaf 0 beginnen. Dat vinden we leuk, want dan kunnen we vanaf A tot Z een systeem op maat opleveren. We stemmen het af op het productieproces, op de fabrieksruimte, de persoonlijke behoeften van de opdrachtgever en de gewenste afvoer van stoffen. Alle systeemonderdelen werken in een synergetisch geheel samen, efficiëntie ten top. De opgeleverde filterkast bevat persluchtreiniging, zoals altijd gebruikt bij kunststof”, aldus Arend.

De perfecte zuigkracht bepalen was een uitdaging

Omdat de productielijn nog geen geïntegreerd afzuigsysteem bevatte, ontwikkelde PCK ook de kappen om de kleine stukjes af te zuigen. Er volgde een traject om de perfecte zuigkracht te bepalen van de installatie. “Dat was een uitdaging”, licht Arend toe. “Het is altijd de vraag hoe de stukjes zich gaan gedragen. Bij te veel zuigkracht trek je de folie in de afzuiging en bij te weinig zuigkracht worden niet alle stukjes goed afgezogen. Goede engineering is het halve werk. Uiteindelijk hebben we de juiste afzuigingskracht bepaald met behulp van een frequentieregelaar. Dat werkte perfect.”

Blijvend contact na de installatie

Ook na de installatie van een afzuiginstallatie blijft PCK nauw in contact met de opdrachtgever. Voor onderhoud, maar ook voor mogelijke innovaties: “OPI is een innovatief bedrijf en wij denken graag mee over de wijze waarop wij daar een bijdrage aan kunnen leveren, vertelt Arend. “We overleggen met enige regelmaat met de technische dienst en optimaliseren de installatie waar nodig, zodat het nog beter werkt.” 

 Meer weten over dit project? Neem contact op met Arend. 

Arend

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager

Arend.

Op werkdagen word je binnen 24 uur teruggebeld.