Industriële stofafzuiging: Een gezonde en schone werkomgeving voor Leunissen Interieurbouw

Leunissen Interieurbouw uit Beek is een familiebedrijf in hart en nieren. Met een team vol betrokken vakmensen worden de meest uiteenlopende projecten uitgevoerd voor de particuliere en zakelijke markt. Een gezonde, opgeruimde werkplaats met efficiënte indeling is volgens Leunissen een noodzakelijk goed om hoogwaardige producten te kunnen vervaardigen. Reden genoeg om de oude, verjaarde stofafzuiging te vervangen door een nieuwe stofafzuiging van PCK. De stofafzuiging levert een bijdrage aan deze interne missie van Leunissen. 

Via mond-tot-mond reclame kwam Leunissen bij PCK terecht. Er heerste grote twijfel bij het bedrijf of de huidige stofafzuiging nog wel aan de eisen voldeed en optimaal werkte. Na een O²-audit van PCK bleek dit inderdaad niet het geval te zijn.  

Optimalisatie op basis van dimensionering en een luchttechnisch plan

Op basis van een luchttechnisch plan en dimensionering werd het oude leidingwerk vakkundig verwijderd en/of geoptimaliseerd. Zodat de maximale capaciteit wordt behaald met zo weinig mogelijk weerstand. Dat was niet mogelijk met het oude leidingwerk. Om deze reden koos PCK om de nieuwe afzuiging niet op de bestaande installatie te koppelen. Initieel lijkt het wellicht kostenbesparend om dit wel te doen, ervaring leert echter dat het op lange termijn juist meer kosten met zich meebrengt. Denk aan gevolgen als krachtverlies, een hoger stroomverbruik en snellere vervuiling van de werkplaats.

Nieuwe stofafzuiging

PCK ontwikkelde daarom een nieuwe stofafzuiging voor Leunissen inclusief dimensionering van het leidingwerk. De juiste snelheden, weerstanden en zuigkrachten van de machines worden op deze wijze gegarandeerd. De afgezogen stof wordt automatisch via een transportventilator in een stofcontainer geblazen, daar komt geen werknemer meer aan te pas. PCK verzorgt ook service & onderhoud van de stofafzuiging. Zo heeft Leunissen er geen omkijken meer naar. 

 Meer weten over dit project? Neem contact op met onze adviseurs. 

Arend

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager

Arend.

Op werkdagen word je binnen 24 uur teruggebeld.