Industriële stofafzuiging voor ROC de Leijgraaf in Veghel

Eind 2019 verhuisden de opleidingen Autotechniek, Hout en Meubel van ROC de Leijgraaf van Uden naar Veghel. Met deze verhuizing werd de ambitie verwezenlijkt om het onderwijs voortaan samen met het lokale bedrijfsleven te ontwikkelen. Daarnaast werd ook ingespeeld op de demografische krimp van de bevolking waardoor ook het leerlingenaantal zal afnemen. PCK verzorgde de industriële stofafzuiging voor deze opleidingen in het nieuwe gebouw in Veghel. Onze salesmanager Arend vertelt over dit mooie project.

 “Via ons netwerk werden we gevraagd voor dit mooie project”, vertelt Arend. “Bij de inventarisatie van de oude installatie, zagen we dat veel onderdelen nog in zeer goede staat verkeerden, zoals de schuiven en leidingen. Schuiven zijn vrij kostbaar, dus het zou zonde zijn om deze niet opnieuw te gebruiken. Bovendien past het goed bij de tijdsgeest van 2020 om aandacht te besteden aan duurzaamheid”. Zo gezegd, zo gedaan. De nieuwe installatie werd geëngineerd door PCK en de onderdelen werden ingepast in het nieuwe systeem. 

Met een brikettenpers verklein je al snel 60% tot 70% van je volume

Opmerkelijk aan dit project is de brikettenpers, welke onder de filterkast gemonteerd is. Dit is een machine die houtstof en krullen tot propjes samenperst, met als resultaat de briketten. “Een brikettenpers zorgt dat je minder dan de helft van je volume over houdt”, vertelt Arend. “Afgezogen stof heeft normaal een aardig volume, maar dankzij de samenpersing wordt het volume van de opslag beperkt. Het is ook makkelijker op te slagen: geen stof, maar vaste briketten. Bovendien mogen deze wél binnen het gebouw worden opgeslagen, in tegenstelling tot stof wat buiten dient te worden opgeslagen in verband met brandgevaar”.

Naast de hoofd-afzuiginginstallatie werd er ook een kleinere stofafzuiging gebouwd voor de handmachines van de jongeren die aan de werktafels werken. “Deze kleinere machines zijn aangesloten op de hoofdafzuiging, zo kunnen de jongeren de werktafels en vloer schoonzuigen”, licht Arend toe. “We nemen ook het onderhoud van dit project voor onze rekening. Zo garanderen we dat de installatie veilig blijft voor de studenten en het gebouw, en dat ze steeds optimaal blijft werken”.  

 Meer weten over dit project? Neem contact op met Arend. 

Arend

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager

Arend.

Op werkdagen word je binnen 24 uur teruggebeld.