VKP BV kiest voor energiezuinige stofafzuiging: de cascade stofafzuiging van PCK

VKP specialiseert zich sinds 2003 in totaaloplossingen op het gebied van HSB, ruwbouw timmerwerk, gevelbekleding en sinds 2018 ook in houten kozijnen. Alle bouwrelevante houtdisciplines onder één dak. Volgens onze collega’s is VKP  een sympathiek en fijn bedrijf om mee samen te werken “je merkt dat ze je het vertrouwen geven en dat voel je, de directe contacten waren prettig en de samenwerking flowde”, aldus Sales Manager Arend. Reden genoeg om in dit mooie project te duiken. Deze week spreken we daarom met VKP over de lopende projecten die in samenwerking met PCK worden gerealiseerd.

Een positieve kennismaking met PCK

PCK kwam via mond-tot-mond reclame in contact met Bart, projectleider van VKP. Bart steekt van wal “Het gevoel bij PCK was goed, er was een fijn contact met Arend. Er liep parallel ook een offertetraject met een ander bedrijf, maar Arend gaf de doorslag omdat Arend Arend is”, lacht Bart. “Het is een fijne man om zaken mee te doen. Hij kwam eerlijk en betrouwbaar over. PCK bood alles turnkey aan en alles wat hij heeft toegezegd, heeft hij ook waargemaakt”.

 De opdracht bij VKP is drieledig:

  • Nieuwe industriële stofafzuiging in het houtbewerkingscentrum.
  • Bestaande stofafzuiging verhuizen van de ene locatie in Kruiningen naar een andere locatie van VKP in Kapelle
  • Bestaande stofafzuiging reviseren en complete onderhoud HSB hal.

De nieuwe stofafzuiging installatie is reeds gerealiseerd in het houtbewerkingscentrum. Arend nam de rol van projectmanager op zich. Bij de start van dit project trok hij zich met Bart terug in de vergaderruimte om enige tijd later weer tevoorschijn te komen met een goed onderbouwde tekening. Het advies van Arend is toen binnen vier weken uitgevoerd. “Als PCK ook wordt meegenomen in het voortraject, geeft dat enorme voordelen”, licht Arend toe. “We kunnen de kosten veel beter incalculeren, het leidingwerk efficiënt engineeren en meedenken vanuit de behoeften van de medewerkers die met de afzuiging moeten werken”.

Nooit meer een kostbare piekbelasting in de aanloopstroom, alleen gebruik van noodzakelijke energie

VKP koos voor een energiezuinig systeem, een zogenaamde cascade stofafzuiging. Dit systeem verbruikt niet meer energie dan er aan luchtcapaciteit noodzakelijk is. Dat klinkt misschien logisch, maar dat is het niet altijd. We lichten het toe: een cascaderegeling bevat meerdere kleine 4 kW ventilatoren in plaats van grote ventilatoren die je vaak bij conventionele stofafzuiging installaties ziet. Als je de stofafzuiging aanzet, gaan de schuiven open. Naar gelang de capaciteit die nodig is, zullen de kleine ventilatoren een-voor-een actief worden. Hierdoor ontstaat er nooit een kostbare aanloopstroom bij het opstarten en wordt alleen de energie gebruikt die strikt noodzakelijk is. En vergis je niet, de machine start minstens zo snel op.

Een cascaderegeling voorkomt stilstand

Het is mogelijk om een soortgelijk resultaat met frequentieregelaars te realiseren. Bij VKP was een cascaderegeling echter efficiënter. Als een 4kW ventilator defect is, merk je daar weinig van. Het voorkomt stilstand van de werkplaats en dat is een groot voordeel voor VKP. Bij een defecte ventilator bij een frequentieregelaar, ligt de boel gelijk stil. Daarnaast verzorgt PCK het jaarlijkse onderhoud van de stofafzuiging. “Je bouwt een relatie op met een trouwe klant, daar bouwen we graag op voort. PCK wil de kwaliteit van de afzuiging blijven garanderen”, aldus Arend.

We zijn heel tevreden over de samenwerking met PCK

“Het stofafzuiging systeem moest in een tijdsbestek van vier weken gerealiseerd zijn”, vertelt Bart. Arend dacht dat hij het net niet zou kunnen halen, maar hij heeft het helemaal waargemaakt met behulp met PCK collega’s Peter en Wim. Het was allemaal snel geregeld, het is een mooie machine en het draait. Mijn collega’s die ermee moeten werken zijn er blij mee. We zijn dan ook heel tevreden over de samenwerking met PCK”.

De snelle doorlooptijd was mogelijk dankzij de modulaire bouwmethode van PCK. Dit maakt het mogelijk om flexibel in te spelen op planningen. Meer weten over dit mooie project? Neem contact op met Arend.

 

Arend

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze sales manager

Arend.

Op werkdagen word je binnen 24 uur teruggebeld.